Er zijn drie mogelijkheden om een consult aan te vragen. Veelal wordt u doorverwezen door gynaecologen van binnen of buiten ons ziekenhuis.  Daarnaast kan vanzelfsprekend ook de huisarts u insturen indien hij u verdenkt van een tumor op gynaecologisch gebied. De derde mogelijkheid is dat uzelf een afspraak maakt voor een consult, bijvoorbeeld omdat u gehoord heeft van de manier van werken in ons ziekenhuis of omdat u een second-opinion wenst. Immers indien de diagnose valt “gynaecologische kanker”, wenst u de meest efficiënte en up to date behandeling.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat een belangrijk deel van ons werk bestaat in uitleg geven. Informatie verstrekken aan de eigen patiënten, maar ook aan de patiënten die komen voor een twee mening, de zogenaamde second opinion.

Meld bij de secretaresse dat het gaat om een second opinion zodat wij voor u extra tijd kunnen inruimen tijdens de consultatie. U vraagt van uw oorspronkelijk specialist alvast de relevante gegevens mee, zoals eventuele operatieverslagen,  uitslagen van MR-scans, CT-scans, pathologieverslagen en dergelijke. De terugbetaling door de verzekering is onafhankelijk van de verwijzing.

Het is begrijpelijk dat door deze efficiënte aanpak, waarbij kwaliteit, respect en zeer korte wachttijden en wachtlijsten al veel patiënten uit Vlaanderen, maar ook uit gans België, Nederland en Duitsland de weg gevonden hebben naar het AZ St Lucas te Gent.

Secretariaat oncologische gynaecologie AZ Sint-Lucas

0032 (0)92 24 6382

Op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur

Algemeen telefoonnummer AZ Sint-Lucas

0032 (0)92 24 6111

Contact

Heeft u andere vragen over de behandeling van gynaecologische tumoren? Maak dan gebruik van de contactpagina.